Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézménye
  7720 Pécsvárad, Kossuth L. utca 4.
  +36 (72) 566-615
  pecsvarad@komloiegymi.hu

Újra együtt! Kiránduljunk!

Iskolánk pedagógusai - az elmúlt évekhez hasonlóan – szeptember 17-ére őszi kirándulást szerveztek tanulóik részére. A sokáig tartó őszi napsütéses időt ezen a napon is élvezhették a kiránduló diákok, akik reggel 8 óra előtt mosolyogva, izgatottan érkeztek az iskolába. Mindenki nagyon várta a közös sétát. Az alsós osztályok az óvodásokkal együtt ellátogattak a Pécsváradi várba, ahol a várudvarban megcsodálhatták a gyógynövény- és fűszerkertet, a kovácsműhelyt és a füstös konyhát. A gyerekek nagy örömére a várudvar alsó részén háziállatokat is elkerítettek, így közelről láthattak és etethettek kecskéket, birkákat…. A gyerekek és kísérő pedagógusaik a várból elsétáltak a felújított nagy játszótérre, ahol a nap további részében közösen, együtt játszhattak, beszélgethettek.

A felső tagozatos és a szakiskolás tanulóink kísérő pedagógusaikkal a Zengő kilátót választották úticélnak.

Göröngyös, meredek út vezetett a kilátóig, de a gyerekek hősiesen helyt álltak, bíztatva, segítve a lassan haladókat. A kilátóhoz érve a látvány feledtette velünk az addigi nehézségeket!

A játékok, a szabad programok és a természet jótékony hatást gyakorolnak a testi és lelki egészségre, emellett az őszi időjárás, a természet változásainak megfigyelése környezeti nevelésünk fő részét képezi.

A kirándulás lehetőséget nyújtott a helyes közlekedési szabályok elsajátítására és betartásának gyakorlására, valamint a séta alkalmával gyűjtött őszi termésekből nagyon szép kreatív munkák születhetnek, amik eszünkbe juttathatják a közös nap élményeit és szépségeit.

Az ilyen és ehhez hasonló alkalmak lehetőséget adnak a társadalomba való beilleszkedés elősegítésére, emellett pedig jelentősen hozzájárulnak a tanulók együttműködési és szociális készségeinek fejlődéséhez.

 

 

Eseménynaptár
Aktualitások