Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézménye
  7720 Pécsvárad, Kossuth L. utca 4.
  +36 (72) 566-615
  pecsvarad@komloiegymi.hu

Kollégiumi élet

„Az évet közösen egy fantasztikus „pizza sütéssel” kezdtük. Többféle ízesítéssel sütöttünk, az elkészült pizzák nagyon ízlettek a gyerekeknek. A sütögetést egy darts verseny követte a kollégium aulájában. Nagyon izgalmas volt, a diákoknak fejenként négy lehetősége volt a táblán a legnagyobb eredményt megdobni. A nagyobbak hatalmas szurkolásba kezdtek a picikkel szemben. Ügyesek voltak még azok a diákok is, akik életükben először próbálták.

Februárban ugrókötél versenyre volt lehetőség, Megadott időre kellett a legtöbbet ugrani. E rendezvényen a győztes is a fiúk közül került ki Stercz Márk személyében.

A tankonyhánkat a farsangi időszakban sem hagytuk kihasználatlanul. Nagyon finom farsangi fánkot készítettünk ízletes házi baracklekvárral töltve. A mulatságra a lány kollégium közösen készült és egy hatalmas kínai sárkány képében legyőztük a gonosz kungfu harcost.

Végre kitavaszodott és a jó időben kedvet kaptunk egy kis sétához is a várkertbe. A lányok ibolyát gyűjtöttek. A végzett virágkötők fűzfaágból készített koszorúval kedveskedtek nekünk. Nagyon jól sikerült a délutáni piknik, mert szép volt az idő és kellemeset sétáltunk. A természetben elfogyasztani az uzsonnát mindig sokkal jobban esik. (várkerti kirándulás)

A fiú kollégiumban mondhatni zajlik az élet. Rendszeresen megünnepeljük a születés- és névnapos gyerekeket közösen elkészített és elfogyasztott tortával, süteménnyel. Gyakran járunk az iskolai tankonyhába, közös kedvenc ételeket készíteni, melyeket a saját készítés okozta öröm mellett még nagyobb lelkesedéssel fogyasztunk el. A lányokkal közösen sütöttünk palacsintát, muffint, Rendeztünk jó hangulatú zsíros kenyér partit. Víz- kvíz is volt, melyen ügyességüket, tudásukat mérhették össze a kollégium lakói.

Részt vettünk a pécsi Zöld- híd Alapítvány Öko- kuckó interaktív foglalkozásán, ahol játékos formában ismerkedtünk a szelektív hulladékgyűjtés rejtelmeivel. Kirándulást tettünk Óbányára, Zengővárkonyba, a Dombay- tóhoz.”

Eseménynaptár
Aktualitások