Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézménye
  7720 Pécsvárad, Kossuth L. utca 4.
  +36 (72) 566-615
  pecsvarad@komloiegymi.hu

Fenntarthatóság Témahét

Intézményünk immár hagyományosan csatlakozott a Fenntarthatóság Témahéthez, mely 2021.05.10-e és 14-e között került megrendezésre. Ez a hét a fenntartható fejlődés jegyében telt, számos érdekes, új ismeretet tartogatott a tanulóinknak.

Az első napon a korcsoportnak és képességekhez mérten osztály szinten filmet vetítettünk fenntarthatóság témában, ezt követően pedig megbeszéltük a látottakat. Következő nap az osztályok projektmunka keretein belül választhattak különféle témák közül, mint például a kihaló fajok, környezetszennyezés, globális felmelegedés, fakitermelés, környezettudatosság, láthatatlan szennyezés, amelyet a hozzájuk legközelebb álló módszerrel kidolgoztak. A legtöbben a plakátkészítést választották, de ezen túl voltak, akik rajzoltak, PPT-t készítettek, kiselőadást tartottak, nem utolsó sorban fogalmazást írtak.

A hét hátralevő részében a Covid helyzetre tekintettel az osztályok párban bemutatták és beszélgettek az elkészült munkákról. Végezetül egy „Fenntarthatóság totót-t” töltöttek ki az egész heti ismeretanyag felölelése céljából.

Hétfői napon eredményt hirdettünk.

Bánfai Ákos 9 park osztály

Hétfőn egy vicces, de tanulságos videót néztünk meg a fenntarthatóságról, melyről hosszasan beszélgettünk. Következő nap az osztályunkkal közösen elkészítettük a PPT-nket. Szerdán közösen megírtuk a totó-t. Csütörtöki napon PPT-k bemutatásának napja volt. A 9.E. osztály három kis PPT-t mutatott be, míg mi egy nagyobb összefoglalót mutattunk be. A kupakgyűjtő versenyen végül első helyezést értünk el, aminek nagyon örültünk!

9.E. osztály

A „Fenntarthatóság hete” alkalmából bővítettük ismeretinket a minket körülvevő világról. Projektmunkánk során ismerkedtünk kiváló fajokkal, a környezetszennyezés káros hatásaival, a fakitermelés hasznosságával és kárával, a globális felmelegedés hatásaival földünkre.
Ezt PPT formájában mutattuk be társainknak. A TOTÓ kitöltésével ellenőrizhettük tudásunkat a megszerzett ismereteinkről.

Tanúlság: hogy a mi-és a következő generációnak is fontos figyelni környezetünkre!

Eseménynaptár
Aktualitások